0

З авишените здравни мерки, предпазливостта на състезателите преди олимпийските стартове и екстремно ниските температури са причина много от делегациите да редуцират броя на спортистите, участващи за дефилето на нациите по време на официалното откриване на игрите в Пекин. 

Подобна е и ситуацията в българския лагер, в който от общо 16-те ни участници в момента в Китай са пристигнали 10, като на шестима от тях предстоят стартове на другия ден – Владимир Зографски, Павел Ангелов и четирима в биатлона. Тримата от алпийските ски пристигат в деня на откриването, по-нататък се очакват биатлонистът Благой Тодев, ски-бегачът Симеон Деянов и фигуристката Александра Фейгин. 

Така, реално, в церемонията на олимпийския стадион утре могат да участват не повече от четирима наши спортисти.

Именно заради предстоящия старт в смесената щафета се наложи и смяна на жената знаменосец в нашата делегация и вместо Милена Тодорова флага заедно с Радослав Янков ще носи Мария Здравкова. 

Старши треньорът на националите по биатлон Александър Касперович обяви преди малко и състава на България за смесената щафета, който е в първия ден от олимпийските игри. В нея всеки отбор се състои от две жени и двама мъже, като страната ни ще бъде представена от Милена Тодорова, Даниела Кадева, Владимир Илиев и Димитър Герджиков.

Микс надпреварата в събота от 11.00 ч. българско време.